Puding Kek Gulung / Roll Cake Puddings
Bahan Kek Gulung Pandan
Loyang 10 x 10 x 3 (Alas dasar dan gris dgn mentega)
Cara-cara :
- Satukan tepung gandum, tepung susu dan tepung jagung. Ayak dan ketepikan.
- Pukul telur, gula dan ovalete hingga kembang dan gebu. Masukkan pandan emulco.
- Perlahankan mixer dan masukkan campuran tepung berselang seli dengan mentega cair, putar hingga bergaul rata.
- Tuang ke dalam loyang dan bakar pada suhu 180c selama 15 minit hingga masak.
- Sapu permukaan kek dengan jem strawberry dan gulung hingga padat.
- Potong setebal 1/2cm dan atur di dalam mangkuk bulat. Ketepikan.
Bahan Puding
Cara-cara :
- Masak air, gula dan serbuk agar-agar hingga larut.
- Satukan susu sejat dan tepung kastard, gaul hingga larut dan tidak berketul. Kemudian tuang ke dalam agar-agar, masak hingga mendidih.
- Tutup api, masukkan fruit cocktail, gaul rata dan tuang ke dalam mangkuk berisi kek gulung. Atur lebihan kek di atas permukaan puding.
- Simpan di dalam peti sejuk hingga beku sebelum di keluarkan dari acuan.
- Enak di hidang dingin.
Puding Kek Gulung / Roll Cake Puddings
No comments:
Post a Comment