Biskut Kentang / German Cookies
Resipi : Chef Florence
Bahan-bahan
250gm mentega
100gm gula icing
250gm tepung kentang
100gm tepung gandum
1 biji putih telur - K1 tambah supaya biskut tidak terlalu peroi
Hiasan : Sugar colours
Cara-cara :
1. Ayak tepung kentang dan tepung gandum. Ketepikan.
2. Pukul mentega dan gula icing hingga berkrim, masukkan putih telur dan putar hingga sebati.
3. Masukkan tepung dan gaul dengan spatula hingga rata. Rehatkan selama 15 minit.
4. Ambil doh sebesar ibu jari (10gm) bulatkan dan golek bahagian tepinya dengan sugar colour (gula berwarna) atau hiasan lain yang di sukai. Gunakan spatula untuk membuat bentuk diamond di atasnya.
5. Bakar di dalam oven yang telah di panaskan dahulu pada suhu 160C selama 15-20 minit.
Biskut Kentang / German Cookies
No comments:
Post a Comment