Biskut Arab
Sumber : Zalina Yahaya
Bahan A
380gm minyak sapi QBB
125 gm majerin Planta
70 gm gula icing
Bahan B
1150 gm tepung gandum
di sangai 10min di dalam oven pada suhu 160C
atau jemur di panas matahari, sejukkan dahulu
Gula castor / gula pasir halus untuk saduran
Hiasan jika suka
Cara-cara :
1. Ayak tepung dan ketepikan.
2. Satukan semua bahan A. Kacau dengan senduk kayu hingga sebati saja.
3. Masukkan tepung, sedikit demi sedikit hingga menjadi adunan tidak melekat di jari.
4. Ambil adunan sebesar ibu jari (10gm) dan gentel bulat. Hias dengan kacang atau cerry jika suka.
5. Bakar pada suhu 160C selama 30 minit.
6. Sejukkan dahulu, kemudian golek atas gula castor / gula pasir halus.
Biskut Arab
No comments:
Post a Comment