Biskut Lidah Kucing Keju
Bahan-bahan
100gm mentega
25gm marjerin
60gm gula kaster
1/4 sudu teh garam
100ml putih telur*
30gm gula kaster*
60gm parutan keju cheddar
125gm tepung gandum
Hiasan : Parutan keju cheddar secukupnya
Cara-cara :
- Pukul mentega, margerin dan gula kaster hingga kembang dan putih.
- Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan parutan keju, gaul hingga rata.
- Pukul putih telur dan garam hingga berbuih. Masukkan gula kaster* dan pukul hingga kembang.
- Kaup balikkan ke dalam adunan tepung sehingga bergaul rata. Masukkan ke dalam piping bag yang di gunting sedikit muncungnya.
- Picit di atas loyang lidah kucing yang telah di oles marjerin. Tabur atasnya dengan parutan keju.
- Bakar dengan api bawah pada suhu 140C selama 15-20min. Untuk 5 minit terakhir bakar dengan api atas dan bawah hingga keras.
Biskut Lidah Kucing Keju
No comments:
Post a Comment